ДРУЖЕСТВО НА ПСИХОЛОЗИТЕ

В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

до професор д-р Светлана Стефанова Димитрова

по случай 75-та й годишнина и 50-годишнината от началото на научната и преподавателската й работа като психолог

 

 
Уважаема професор Димитрова,

Скъпа Светла!

От името на ръководството и членовете на Дружеството на психология  Ви поздравяваме с прекрасния юбилей и Ви пожелаваме още дълги години на творческо вдъхновение и всеотдайност за развитието на психологическата наука и нейното приложение в спорта и обществената практика.  В този щастлив момент, ние, Вашите колеги, ученици и последователи искаме да отбележим с гордост и признателност, че имаме възможността да работим с учения, преподавателя, радетеля за развитието на психологията като наука и професионална практика, общественика и приятеля – проф. д-р Светлана Димитрова.

Приносът ви  към всички сфери на психологическите изследвания и ролята ви утвърждаването на спортната психология като водещ дял на приложната психология в България са впечатляващ пример за няколко поколения психолози.

Като член на Етичната комисия на Дружеството на психолозите, Вие, професор Димитрова, в добри и трудни години продължавате ежедневно да ни зареждате с неизчерпаемата си енергия и ценните си идеи за развитието на професионализма и социалната отговорност на психологическата общност в България.

В този, радостен за всички ни юбилей, позволете да Ви прегърнем и пожелаем от сърце крепко здраве и много творчески успехи.

Благодарим Ви, Светла!


 София, 17 март 2008 година                                         Д-р Пламен Димитров

Дружество на психолозите                                                                                            Председател на УС на ДПБ