psihologia_na_smelostta

Психология на смелостта

„Аз съм магистър по психологично консултиране, хипнотерапевт, невролингвиситичен програмист. Имам специализации по когнитивно-поведенческа терапия, позитивна психотерапия, фокусиран в решения подход, краткосрочни терапии, психотелесна аналитична терапия и др. Интересувам се от йога и сравнителна религия, сливане със същността на нещата, от творческото вдъхновение, което извира от това сливане и полета на крилете му. Интересувам се от интегралността в науката, психологията в частност, в йога системите, в познанието. Тази интегралност на познанието ми служи като широка, дълбока и здрава основа за полета на духа ми нагоре, към висините на съзерцанието, откъдето струи вечната жива вода на Любовта и Силата!

Обичам работата си като лекар на души, психотерапевт! В психотерапията отново ползвам от най-научните и твърди нейни дялове, до най-духовно насочените – такава е личността ми, а терапията преминава и се пречупва през нея! Обичам живота, дивя се на безкрая на т.нар. смърт! Уважавам мъдростта и смирението на третата възраст толкова, колкото и силата на ентусиазма на младостта! Приемам, че в краткия отрязък от вечността, който наричаме живот – съм тук, за да уча. Приемам ролята си на ученик до смъртта и отвъд нея! Помагайки на другите да се променят, променям и себе си… постоянно!“

Авторът – Орлин Баев, психолог

http://orlin.bravehost.com    http://orlinbaev.blogspot.com

 

146703z

Трансперсонална психология

„Скъпи читателю,

в ръцете си държиш една „широко скроена“ книга. Толкова широка, че се простира от атома и клетката до Вселената, от времето на Атлантида до днес. За някои търсещи тази книга ще е поредното потвърждение, че са на Пътя, за други – студенти по психология, например – ще е много полезно помагало, защото поднася в достъпен и обобщен вариант огромно количество информация, необходимо за формирането на един психолог днес. За трети, за които пътят към осъзнаването тепърва започва, ще е предизвикателство, защото ще ги запознае с една пораснала, съвременна психология, гледаща с трогателно умиление на своята предшественичка отпреди само няколко десетилетия.

Това е предизвикателството, стоящо пред всяка една днешна наука – да признае частния си характер и факта, че се опитва да погледне на Истината през своето малко прозорче. Интегралната, трансперсоналната психология съзнават необходимостта от обединяването на тези прозорчета и превръщането им в единен хоризонт към светлината“.

Мадлен Алгафари, психолог и психотерапевт

 * * * * *

Уважаеми членове на Дружеството на психолозите в България,

ако през последните три години сте публикували книга и желаете информация за нея
да бъде разпространена в информационната система на Дружеството на психолозите, моля изпратете ни текст-презентация на книгата на адрес office@psychology-bg.org

Ако книгата ви вече е представена в електронни издания, моля изпратете ни линк
към тях, за да направим референция към тях в нашите електронни издания.

С признателност за времето и вниманието!

Пламен Димитров