%d1%80%d1%99%d1%80%d1%95%d1%81%d1%92%d1%80%d1%91%d1%81%e2%80%a0%d1%801%d1%80

Любовта намира начин – психотерапия на ежедневието

„Моят път до психологията бе истинска приказка и незабравимо приключение, потвърждаващо убеждението, че когато търсиш нещо, то също търси теб. В тази книга искам да разкажа за приключенията и поуките, които съм достигнала в пътуването ми през душите.

Съдържанието представлява опит за разрез на ежедневието ни, така както го виждам след много години работа върху себе си и практика с хората. Всички онези малки, а понякога и големи неща, които ни заобикалят и оформят живота ни и чието съдържание често пропускаме и пренебрегваме.

Желанието ми е да спра погледа и вниманието ви върху факторите, събитията и многобройните ситуации, които ни докосват отвън или се намират в сърцевината ни и изграждат плътността на живота. Оформят го, дават посока или пък ни тласват към хаос и неразбиране.

Вярвам, че ако опознаем нишките, които предат битието ни, ще съумеем да ги сплитаме по начин, който ще ни направи щастливи.

Споделям част от личния си опит и път, защото вярвам, че може да докосне нечий друг свят, може би дори да го обогати, както аз се обогатявам с всяка книга и среща с човек.

Избрах това заглавие, тъй като опитът ми, макар и скромен (15 години работа като консултант и терапевт), ме научи, че няма по-голям лечител и вдъхновител от любовта. Тя е моят основен терапевтичен инструмент.

Щастлива съм да бъда проводник на любовта! Благодарна съм за всичките ми срещи с нея, за всички измерения, в които ми се е разкривала, и най-вече, че е и продължава да бъде в основата на живота ми, неспирно нашепвайки ми: Ще намеря начин!“

Ирина Кирякова – http://irinakiriakova.com