Защо все аз? – терапевтични приказки за деца и родители

Терапевтичните приказки са предназначени както за професионалисти, работещи с деца, така и за родители.  Те са насочени към деца от предучилищна и начална училищна възраст.

1415060_1506009333012494_8052977523209529967_o

Създадена по идея на Милена Манова, книгата включва приказки и лесни за употреба техники, свързани с най-честите проблеми, за които децата и родителите търсят професионална консултация. Темите, които са засегнати, са гняв и агресия, развод, лъжа и кражба, раждане на друго дете в семейството, страхове, смърт и загуба, самооценка, навици и т.н.

Терапевтичните приказки предлагат друга перспектива към възприемането и преживяването на често срещани ситуации и чувства в детството. Съчетани с изпробвани и лесни за употреба психологически техники, те помагат на детето да достигне само до решенията, от които има нужда в конкретния момент.

Автор на приказките е детският психолог Цвета Мишева-Алексова, представените техники са създадени и адаптирани от Милена Манова – психотерапевт и преподавател, а илюстрациите и графичното оформление са на Анелия Костова-Бозгунова.

Книгата може да бъде закупена през страницата на

„Защо все аз – терапевтични приказки” във Фейсбук

Уважаеми членове на Дружеството на психолозите в България, ако през последните три години сте публикували книга и желаете информация за нея да бъде разпространена в информационната система на Дружеството на психолозите, моля изпратете ни текст-презентация на книгата на адрес office@psychology-bg.org

Ако книгата ви вече е представена в електронни издания, моля изпратете ни линк към тях, за да направим референция към тях в нашите електронни издания.

С признателност за времето и вниманието! Пламен Димитров, председател на УС на ДПБ

BPS Logo