Уважаеми членове на Дружеството на психолозите в България, скъпи приятели и колеги,Water-On-The-Leaf-1680x1050-2

днес в празничния ден на 22 септември 2015 година рестартираме проекта на Дружеството на психолозите в България (ДПБ) oт 2008 г., посветен на психологическите и психосоциалните аспекти на взаимодействието „човек – природа“GreenPsy-Зелена психология.
 
Адресът ни във Фейсбук е: https://www.facebook.com/im4greenpsychology?ref=tn_tnmn
GreenPsy – Зелена психология e специализиран Фейсбук-проект на Дружеството на психолозите в България(ДПБ), който стимулира участниците в него да споделят помежду си своите лични преживявания във взаимодействието си с природата. 
 
Това е една от целите му – да ангажира широката общественост и професионалната общност на психолозите в България с темата „ЕКОПСИХОЛОГИЯ“.  Публикувайте в страницата на проекта във Фейсбук своите преживявания – истории, мнения, прозрения, чувства, снимки, видеоклипове, проекти, акции и всичко, което описва вашите лични преживявания в общуването с природата.  Коментирайте споделеното в страницата на GreenPsy-Зелена психология. 
 
Поканете и други да го направят!
 
Втората, професионална цел на проекта е в България да се създадат изследователски, академични и научно-професионални програми в областта на Еко-психологията. Ако имате изследвания, програми за обучение и идеи за проекти, моля свържете се с нас или ги публикувайте в страницата на GreenPsy-Зелена психология.
 
Дружеството на психолозите в България, българските и международните му партньори по проекта окуражават акредитираните университети със специалност психология да започнат програми за обучение в областта на Екопсихологията и с готовност ще предоставят експертна консултативно-методическа помощ при разработването и популяризирането им.

Как ви въздейства взаимодействието с природата днес?
Честит празник!
Пламен
Forwarded to/by Dr Plamen Dimitrov, BPS President
The Bulgarian Psychological Society (BPS) 2015/Message Ref.No. 1909
52 Cherkovna Street, Ap.2, 1505 Sofia, Bulgaria
Tel.: +35928435854  Central Office – Sofia
GSMs: +359888429730  +359895922421
Official e-mail: office@psychology-bg.org |
BPS Websites: http://www.psychology-bg.org |
http://psychological.wordpress.com |
http://BJoP.wordpress.com  | http://BPS.Blog.bg |