По повод на 8-ми март и във връзка с публикувания наскоро аналитичен доклад на АПА (www.APA.org) за ефектите на сексуализацията на младите жени, Дружеството на психолозите в България ви кани за участие в открита онлайн дискусия по темата.

Резултатите от дискусията ще бъдат представени на държавните институциите, неправителствения сектор, сдруженията на рекламните агенции и националните медии.
www.SEXUALIZATION.blog.bg – Страница за открита дискусия по темата : „ЕФЕКТИТЕ НА СЕКСУАЛИЗАЦИЯТА НА МЛАДИТЕ ЖЕНИ В БЪЛГАРИЯ“.

Сексуализация на младите жени има когато: (1) като съществени лични качества се приемат или открояват основно тези обусловени от сексуалната им привлекателност или дейност; (2) когато младите жени (момичетата) се поставят пред стандарт/изисквания, които приравняват (тясно дефинирано) физическата им привлекателност с това да са секси; (3) когато жената е сексуално опредметявана – т.е. представяна като предмет за сексуална употреба, а не като човек способен на самостоятелни решения и свободно действие. И (4) когато женската сексуалност се налага на младите жени (момичетата) по един неадекватен начин (напр. чрез музиката, модните ревюта, филмите, рекламите).

За справки и техническа помощ: office@psychology-bg.org 0888 429 730