Уважаеми членове и приятели на Дружеството на психолозите в България,

от тази седмица възобновяваме рубриката си BPS Selected – избрани статии от водещи световни списания по психология. BPS Selected бе създадена още през 2004 г. и до този момент е осигурила достъп до повече от 5000 оригинални научни публикации.

Програмата дава пълен достъп до текстове на английски език от списания, които за съжаление още не могат да бъдат намерени в библиотеките у нас. Това става благодарение на колегиалната подкрепа от водещи световни издателства, които подкрепят инициативата на ДПБ.

Всяка седмица на абонатите на форума на Дружеството на психолозите – BGPsychologyForum, се представят безвъзмездно три до пет текста в PDF формат в основните области на психологическите изследвания и професионалната практика на психолозите.

В следващите пет седмици ще ви представим материали в областта на клиничната и консултативната психология, психотерапията и психологията на здравето.

Моля, пишете ни в кои области на психологията да подготвим материали за рубриката през август и септември 2010 г.

За да получавате статиите, можете да се впишете безплатно във форума на ДПБ: http://groups.yahoo.com/group/BGPsychologyForum

Приятно лятно четене и до скоро!

Пламен Димитров и екипа на BPS Selected