ДРУЖЕСТВО НА ПСИХОЛОЗИТЕ В БЪЛГАРИЯ

БЪЛГАРСКО СПИСАНИЕ ПО ПСИХОЛОГИЯ

Picture3

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ НА ТЕМА:

„ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ПОРТРЕТ НА БЪЛГАРИЯ -2015”

Уважаеми колеги и приятели,

Вече 5-та поредна година Българско списание по психология и Дружеството на психолозите в България (ДПБ) организират Национален конкурс за есе на тема: „Психологически портрет на България“. И през 2015 година тази инициатива се оказа много успешна и получихме чудесни есета.

В конкурса участваха само непубликувани авторски разработки по темата. Всички есета бяха представени за преглед и класиране от жури, съставено от членове на Управителния съвет на ДПБ и Редакционната колегия на Българско списание по психология.

До финалния етап на конкурса достигнаха 10 есета с автори: Ива Алексиева, Милена Делчева, Павлинка Церовска, Виктория Баева, Стелиян Славов, Елеонора Апостолова, Галина Терзиева, Елка Йорданова, Иванка Пройчева и Петя Вълчева-Стефанова.

Авторите на 10-те есета бяха поканени да вземат участие в програмата на  Националния психологически уъркшоп „Психологически портрети на България – 2015”, който се състоя на 19 декември 2015 г. в София, в парк-хотел Витоша, зала 3, ул. Росарио 1 (Студентски град) веднага след Общото отчетно-изборно събрание на членовете на Дружеството на психолозите в България. След интерактивното представяне на есетата, аудиторията на уъркшопа след социометричен избор определи победителите в конкурса. Както и през 2014 г. , и тази година те са двама:

  • Виктория Баева, студент по психология, IV курс във ВСУ „Черноризец Храбър“
Image1и
  • Петя Вълчева-Стефанова, психолог, педагогически съветник, гр. Тетевен.
Image2

Честито на победителите в конкурса, които споделят и паричната награда на конкурса, която е в размер на 500 лева. Есетата им ще бъде публикувани в Българско списание по психология – 2016 г.

Всички участници във финалния етап на конкурса получиха почетни грамоти с благодарност за приноса им за Националния конкурс за есе „Психологически портрет на България – 2015 година“ на Дружеството на психолозите и Българско списание по психология.

Очакваме Вашето активно участие в Националния конкурс за есе – 2016 година!

Молим Ви, разпространете тази информация сред колегите си!

Весели Коледни и Новогодишни празници!

д-р Пламен Димитров, д-р Маргарита Бакрачева, координатори на конкурса – 2015 година