bpsjournal.png

БЪЛГАРСКО СПИСАНИЕ ПО ПСИХОЛОГИЯ

Брой 2/2006

Уважаеми колеги и читатели на списанието на Дружеството на психолозите,

От печат излезе брой 2/2006 на Българско списание по психология. Темата на броя е “Професионалните стандарти за създаване и използване на тестове”.  Специална благодарност на проф. д-р Сава Джонев и Блага Станчева за финансовата и организационна подкрепа за подготовката и отпечатването на този брой. Благодарим и на спонсорите и рекламодателите на списанието за подкрепата им.

В броя има 5 интересни авторски статии от наши колеги и подробна информация за нови инициативи и проекти на Дружеството.

Абонатите на списанието ще го получат с препоръчана пощенска пратка в предстоящата седмица. Списанието може да се поръча и в единични бройки – цена на 1 бр. 7 лева (+1 лев за пощенски разходи).

За членовете на Дружеството, които искат да закупят този и по-ранни броеве на Българско списание по психология от офиса на Дружеството, цената на брой е със специална отстъпка – 5 лева.

Както вече знаете от по-ранните ни писма през 2006-та година въпреки усилията си успяхме да осигурим с ваша помощ (от абонамент и продажби)средства за излизането само на два от планираните 4 броя от обновеното БЪЛГАРСКО СПИСАНИЕ ПО ПСИХОЛОГИЯ – бр.2005, посветен на Националния конгрес по психология излезе през март 2006 година. В средата на 2006-та бе отпечатан и бр.1/2006 г., с тематична насоченост към EuroPsy – Европейската диплома по психология. Много скоро ще получите и бр.3/2006 с тематична насоченост към Публичния регистър на психолозите в България, в който ще представим и развитието на проекта на EFPA за Европейска професионална карта на психолога. Ще продължим с Ваша подкрепа да търсим финансиране за изданието на Дружеството и през 2007 година. Молим ви да ни извините за закъснението, с което излизат отделните броеве на списанието.

Нуждаем се от подкрепата ви за АБОНАМЕНТНАТА КАМПАНИЯ на БЪЛГАРСКО СПИСАНИЕ ПО ПСИХОЛОГИЯ за 2006/7 година.

Условията на кампанията посочени по-долу важат само до 30 май 2007 година:

  • За членовете на Дружеството на психолозите, които са заплатили членския си внос за 2006-та и 2007-ма година Годишният абонамент за текущите 4 книжки на БЪЛГАРСКО СПИСАНИЕ ПО ПСИХОЛОГИЯ – бр.2005, 2006/1, 2006/2, 2006/3 е в размер на  28 лева като в цената се включва и доставката на посочен от абоната адрес. Членският внос за 2006 година (16 лв/год. за редовни членове и 8 лв/год. за членове на Младежката секция) и за 2007 година (съответно, 18 лв/год. и 9 лв/год.) и Годишния абонамент за Българско списание по психология може да се внесат едновременно по банков път по обявената по-долу сметка на Дружеството на психолозите.
  • За читатели на списанието, които не са членове на Дружеството на психолозите (или са членове на Дружеството без платен членски внос за 2006 и 2007 година) абонаментa за 4-те книжки на БЪЛГАРСКО СПИСАНИЕ ПО ПСИХОЛОГИЯ е в размер на 30 лева (без разходите за доставка).
  • За библиотеки, институти и фирми, годишният абонамент за 4-те книжки на БЪЛГАРСКО СПИСАНИЕ ПО ПСИХОЛОГИЯ е в размер на 40 лева като в цената се включва и доставката на посочен от абоната адрес.
  • Цената за един отделен брой на БЪЛГАРСКО СПИСАНИЕ ПО ПСИХОЛОГИЯ  – 2006/7 год. е 7 лева (вкл. разходите за доставка). Книжките на списанието закупени директно в офиса на Дружеството са със специална цена от 5 лева. 
  • Списанието се доставя на абонатите и закупилите отделни броеве с препоръчана пощенска пратка. Моля при заплащане на абонамент по банков път, да ни изпратите по е-поща, точен пощенски адрес за доставка.
  • След 30-ти май 2007 година годишният абонамент ще бъде в размер на 40 лева (без разходите за доставка).

Банковите данни за заплащане на членски внос и годишен абонамент за Българско списание по психология – 2006/7 година са: 

СИБанк АД – клон Черковна, София

IBAN BG78BUIB98881056656904   BIC BUIBBGSF 

(за членски внос в ДПБ и Годишен абонамент за списанието – 2006/7 година)

Управителният съвет на Дружеството на психолозите и Редакционната колегия на Българско списание по психология се обръщат към всички членове и приятели на Дружеството на психолозите с любезна покана за участие в абонаментната кампания и представяне на нови оригинални разработки за публикуване в БЪЛГАРСКО СПИСАНИЕ ПО ПСИХОЛОГИЯ като научни доклади, научни съобщения и прегледи през тази година.

Ако имате абонамент, а не сте получили издадените до този момент броеве на своето списание, обадете се веднага на 0888 429 730.

Управителният съвет на Дружеството приема за разглеждане предложения за дарения, корпоративно спонсорство и реклама на страниците на списанието на адрес: office@psychology-bg.org

Изискванията към авторите и ръкописите са представени в страницата на Дружеството – www.psychologybg.org

Също и в новото ни електронно издание, за което можете да се абонирате безплатно само като включите адреса му във вашите Favorites – URL адреса ни в Интернет е  http://BJoP.wordpress.com

Молим колегите, които имат готовност да станат рецензенти и разпространители на Българско списание по психология (a pro bono), да ни информират писмено за това.Молим ви да предадете тази информация и на други заинтересовани колеги и организации.

За допълнителна информация, изпратете ни е-поща на адрес: office@psychology-bg.org  или се обадете на тел.. 843 5854 или GSM 0888 429730.Благодарим Ви за вниманието и отделеното време. Очакваме подкрепата и предложенията Ви.

 От името на Управителния съвет и Редколегията

Дружество на психолозите в Република България

Пламен Димитров