С най-голямо удоволствие желаем да Ви уведомим, че 12-о издание на Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ на L’Oréal и ЮНЕСКО в България продължава да приема кандидатури за участие на жените учени, заинтересовани от програмата. Новият краен срок за подаването им е 31-ви май.

Програмата продължава да стимулира талантливи български жени учени в сферата на природните науки, предизвиквайки ги да докажат своя научен потенциал чрез разработване и кандидатстване с авторски проект. На финала на конкурса три дами ще бъдат отличени със стипендии от по 5000 евро.

С желание повече български жени учени да се развиват в страната, се обръщаме към Вас, като координатор на проекта и от името на L’Oréal и ЮНЕСКО, с молба да ни съдействате в популяризирането на новия срок за кандидатстване по тази значима инициатива сред дамите докторанти и доктори във Вашата институция.

Изпращаме повече информация за програмата и критериите за кандидатстване. Можете да посетите и официалната страница на конкурса:  https://www.zajenitevnaukata.bg/, или да се свържете с нас на тел.: 02/ 818 70 10.

Ще сме изключително благодарни, ако разпространите информацията до възможно най-голям брой жени учени и публикувате подробности за „За жените в науката“ в официалния уебсайт и комуникационни канали на институцията Ви.

Вярвам, че с общи усилия ще мотивираме българските жени учени да кандидатстват по програмата и да продължат да се развиват в научната сфера в България.

Благодаря Ви предварително за подкрепата и съдействието.

С уважение,

Мария Иванова
Координатор на програмата „За жените в науката“ за България

Public Relations Assistant
M3 Communications Group, Inc.
A Hill+Knowlton Strategies Partner |

Gsm: +359 879 20 30 34