Уважаеми колеги и приятели,

  • Имам удоволствието да Ви поканя на 30 април (сряда) от 19.00 ч. в Червена зала на Центъра за култура и дебат „Червената къща“ (ул. „Любен Каравелов“ 15, София 1142) на публична лекция на д-р Алфред Приц, Австрия на тема:
  • Социални измерения на психоанализата: политика, култура, образование, общество
  • Водещ – д-р Давид Иерохам
  • Как и доколко психоанализата отразява съвременния социален живот? Има ли място в България за психоанализа, психоаналитици и психотерапия? Психоанализата има свой прочит на различни културни, политически и социални процеси. В повечето случаи той не съвпада с прочита на теоретиците и анализаторите, които разчитат тези процеси в публичното простанство. Психоаналитичният подход е свързан с интерпретация на несъзнаваните процес и така неговият прочит има собствен стил и смисъл, които не достигат на всички останали подходи. Този прочит не е задължителен, но не е и второстепенен. Психоаналитичният подход създава нови значения и възможности за ориентиране в съвременния свят и заслужава да заеме своето място сред останалите подходи изледващи социалната действителност.
    На английски език, с превод на български. Вход: 2/1 лв.
    Д-р Алфред Приц е психотерапевт, eдин от основателите и Ректор на Зигмунд Фройд Университет, Виена. Д-р Алфред Приц е инициатор и основен създател на Закона за психологията и психотерапията, приет от Народното събрание на Австрия през 1990 година. От 2005 година е президент на Световния съвет по психотерапия и Генерален секретар на Европейската асоциация по психотерапия. Водил е психотерапевтични обучителни програми в Албания, Сърбия, Русия и Украйна. Има различни публикации в книги и списания по психотерапия.
  • За контакти и повече информация www.redhouse-sofia.org или на телефони (02) 988 81 88, 986 44 16, мобилен 0888 95 25 00.

С уважение, Цветелина Йосифова