Успешният старт на „Законопроект  за съсловната организация и професионалната дейност на психолозите” на 17.02.2021 г. предизвика много отзиви и вълнения в медиите, социалните мрежи, в личните контакти между хората. ДПРБ изразява искрена благодарност за подкрепата и добронамерените съвети, които получихме.

Един неочакван ефект за нас е скокът на заявленията за прием в Дружеството – само на 18.02 (деня след разглеждането в Комисията) те са 13 и още толкова запитвания „как се става член”.

За да подпомогнем разбирането на философията и буквата на законопроекта, за да избегнем множество „мними страхове и фантазии” (като например, че законопроектът щял да  регулира психотерапевтичната практика…), за да се възползваме максимално от вашите мнения и препоръки, откриваме „Виртуална приемна „ДИАЛОГ С НАС”” (който се води вече две години).

Адресирайте своите въпроси, мнения, опасения към Е-поща: office@psychology-bg.org и на GSM: 0887 426 394. Никой няма да бъде неуважен и оставен без отговор.

Да се предпазим навреме от грешни тълкувания, за които ще съжаляваме…

Законът съдържа неподозирани предимства, не навсякъде лесни за откриване. Вие видяхте тези предимства в on line организацията и провеждането на IX Конгрес по психология 2020 г.

Бъдете с нас докрай, за да спечелят и психолозите, и нуждаещите се от психологическа подкрепа наши съграждани!

От името на Управителния съвет
Проф. С. Джонев
Председател на ДПРБ