Психодраматичен семинар на тема

“Пътешествието на Героя в Нас”

 

 

 

Кога: 19-20 Май

10.00 – 20.00 часа

 

Къде: Голяма семинарна зала “Дом на учения”, БАН

Ул.”Шипченски проход” 50

София

 

Водещ:  Камелия Хаджийска

 Психолог, Психодрама-директор

 

Цена за участие:  60 лева

Телефон за контакти: 0898710030

Web-site: www.ultimatecure.net

 

Кой може да участва: Всеки, който се интересува от въпросите за себепознанието, психичното развитие, промяната и  смисъла на нещата, които му се случват в живота. Не е необходим предварителен опит с метода на психодрамата. Броят на участниците е ограничен.

 

Защо да иска да участва: Защото пътуването навътре в себе си е това, което отваря вратите на истинското познание за света и нашето място в него… защото е интересно и забавно… защото зарежда с енергия и кара света да изглежда като по-добро и безопасно място за живеене, а нас самите – като герои, тръгнали на най-важното пътешествие – пътешествието за откриване на съкровището, скрито в нас самите.


Приятели,

 

Този семинар е за всички, които се интересуват от психология на архетиповете и искат да се научат да разпознават как, в какви форми, и кога в живота си се свързват с енергията на архетипа на Скитника, Мъченика, Воина или Магьосника. Той е за всички, които вярват, че животът е низ от уроци и искат да разберат кой е доминиращият архетип в живота им в този момент и кои са уроците, които трябва да научат. Той е за тези, които обичат да се забавляват, докато учат и се наслаждават на творческата експресия и езика на действието, на който говори психодрамата. Той е всички нас, които смятаме, че животът е приключение и искаме да посрещнем предизвикателствата, които той ни предлага, по най-добрия за нас начин.

 

Идеята за тази група се роди след като прочетох за първи път книгата на Каръл Пирсън “Героят в теб” през 1996 година, когато тя излезе от печат на издателство “Кибеа”. Трябваше да минат обаче повече от 10 години, преди да мога да реализирам тази идея като “преведа” основните послания на книгата на езика на психодрамата и създам модел, в който “топографията” на пътешествието на вътрешния ни герой се изследва не толкова с помощта на думите, колкото чрез личните ни преживявания и инсайти за основната задача на нашето развитие в настоящия етап от живота ни. Това време най-вече ми беше необходимо обаче, за да мога да изведа собствения си вътрешен Герой от Тъмната гора, където се беше загубил, да го поведа на дълго и самотно Пътуване, за да открие Съкровището, скрито вътре в него, да го осмеля да заяви своята Сила и поведе малките си Битки в живота, да го подложа на изпитанието на Саможертвата и даването на Любовта, така че да се научи да не злоупотребява с тази си сила, и най-накрая – да го оставя в ръцете на Вселената, за да се изучава в уроците на мъдростта, чрез знаците и подкрепата, които Тя му изпраща за по-нататъшните му пътешествия.

 

С този психодраматичен семинар бих искала да споделя с вас своя личен и професионален опит в работата със споменатите по-горе архетипове и да пре-предам основното послание не само на тази, но и на други книги, посветени на вътрешното ни развитие – да не спираме пътешествията си, а да продължаваме напред, учейки си житейските си уроци и достигайки все по-високи нива на радост, любов, мъдрост и свобода в живота си.

 

Сърдечен поздрав,

Камелия Хаджийска